Augustus 2020

Positieve affirmaties - fake it till you make it!

Je kunt jezelf de put in praten door jezelf de hele tijd (onbewust) met allerlei negatieve overtuigingen vol te stoppen. Hoe vaker en hoe langer je dat doet, hoe meer je het gaat geloven. Het bewijs heb ik al velen malen geleverd gekregen. En ik ben er achter gekomen dat velen van ons, inclusief ikzelf, hier over de jaren (ook weer onbewust) zeer bekwaam in zijn geworden.

Gelukkig is er tussen al dat negatiefs toch een lichtpuntje te vinden. De positieve les die hier namelijk uit te leren valt, is: wat je tegen jezelf zegt, ga je geloven! Het werkt, en hoe! Het is zelfs een uiterst effectieve en beproefde methode!

Dussss: Als deze negatieve variant werkt, dan werkt het andersom natuurlijk vast ook! Jezelf de put uitpraten, het licht tegemoet, door jezelf positief toe te spreken en vol te stoppen met positieve overtuigingen.

Ik besloot de proef op de som te nemen door op verschillende plekken in huis, waar je af en toe eens een verloren momentje doorbrengt, een briefje met positieve zinnetjes op te hangen.

Toen ik ze mijn kinderen liet zien, gaf ik er de suggestie bij: als je nou de volgende keer voor deze spiegel staat of weer eens een bezoekje brengt aan de kleinste kamer van het huis, zeg die zinnetjes dan eens allemaal 10x hardop.

Mijn jongste zoon van 5 haakte af met de opmerking: "Ik kan nog niet lezen". Fair point, die volgt later nog wel. Maar als mijn dochter naar de wc gaat, hoor ik sindsdien met enige regelmaat: 'Ik ben een topper, ik ben een topper, ik ben een topper, .....'

Wow, alleen al het feit dat ze dit hardop over zichzelf kan zeggen, is een doorbraak! Misschien is het nog een gevalletje 'fake it till you make it'. Maar dat deert niet: oefening baart kunst. Heilig van overtuigd dat dit gezegde ook hier opgaat!

 

Liesbeth Verhagen - Founder Pillar